Senapsill
Dag 1:
1 kg färsk sillfilé
Lag:
1 dl 24% ättika
7 dl vatten
1/2 dl salt
Blanda samman lagen. Riv skinnet från filéerna och lägg dem i lagen. Låt stå i kylskåp i ett dygn.
Dag 2:
2 dl söt svensk senap
2 msk stark skånsk senap
3 msk stark fransk senap (dijon)
2 dl strösocker
1 msk vinäger
4 krm finkrossad vitpeppar
3 dl olja
1 dl finhackad dill
Blanda senapen, socker, vinäger och vitpeppar. Droppa i oljan under omrörning. Använd gärna en stavmixer eller en elvisp. För att undvika så att det inte skär sig, låt alla ingredienser vara samma temperatur, antingen kylskåpskallt eller rumstemperatur. Blanda i dillen och sist sillen. Låt gärna stå i kylskåp i tvådygn, men den kan ätas med en gång.
Kommentarer
Trackback