Citronkola
Underbart god citronkola med vit choklad som Jennifer introducerade för mig för många år sedan.
Ingredienser:
5,75 dl socker
3 st citroner
125 g smör
350 g vit choklad
225 g kokosfett
Tillagning:
Koka upp sockret med saften och skalet från citronerna. Sila ner sockerlagen i en tjockbottnad vid kastrull och låt det koka till dess att temperaturen uppgår till 114°C. Pensla samtidigt kastrullens kanter med vatten för att förhindra kristallisering av sockret. Tillsätt sedan smöret och låt det koka vidare till dess att temperaturen uppgår till 119°C. Rör ner den vita chokladen och rör om ordentligt till dess att chokladen smält. Rör därefter ner kokosfettet lite i taget så att det blandar sig ordentligt med smeten. Häll smeten i två ca 25 cm långa brödformar eller en lite större form och låt dem stå i kylen i ca ett dygn. Förvara kolan inplastad när den är färdig.
Kommentarer
Trackback