Branteviksill

Dag 1:
1 kg färsk sillfilé
Lag:
1 dl 24% ättika
7 dl vatten
1/2 dl salt

 

Blanda samman lagen. Riv skinnet från sillfiléerna och lägg dem i lagen. Låt stå i kylskåp i ett dygn.

 

Dag 2:
5 dl strösocker
2 hackade gula lökar
2 hackade röda lökar
1 msk citronpeppar
3 msk krossad kryddpeppar
2 msk krossad vitpeppar
2 smulade lagerblad
1 stor knippe hackad dill

 

Blanda alla ingredienserna och varva blandningen med sillfiléerna i burken du vill förvara sillinläggningen i. Häll eventuellt på lite av salt- och ättikslagen om sillfiléerna är små för att undvika att inläggningen blir känns för torr. Låt stå i kylskåp i minst två dygn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback