Olivkyckling
Detta är en toskansinspirerad kycklinggryta. Välj riktigt goda kalamataoliver, för att få bästa möjliga resultat.
Ingredienser:
4 personer
4 kycklingfiléer, ca 500 g
smör
2 vitlöksklyftor
½ dl vitt vin
1 ½ msk kycklingfond
1 tsk torkad rosmarin
16 svarta kalamataoliver med kärna
4 lagerblad
2 tsk kinesisk soja
2 dl grädde
Tillagning:
Tärna kycklingfiléerna i stora grytbitar eller låt de vara i filéestorleken. Bryn kycklingen i en stekpanna. Pressa i vitlöken i pannan. Tillsätt vin, kycklingfond, rosmarin, oliver, smulade lagerblad, soja och grädde. Låt det koka i ca 10 minuter.
Servera med ris, pasta eller någon form av potatis. Jag föredrar att ha hasselbackspotatis till.
Kommentarer
Trackback