Olivkyckling

Detta är en toskansinspirerad kycklinggryta. Välj riktigt goda kalamataoliver, för att få bästa möjliga resultat.

 

Ingredienser:

4 personer

4 kycklingfiléer, ca 500 g

smör

2 vitlöksklyftor

½ dl vitt vin

1 ½ msk kycklingfond

1 tsk torkad rosmarin

16 svarta kalamataoliver med kärna

4 lagerblad

2 tsk kinesisk soja

2 dl grädde

 

Tillagning:

Tärna kycklingfiléerna i stora grytbitar eller låt de vara i filéestorleken. Bryn kycklingen i en stekpanna. Pressa i vitlöken i pannan. Tillsätt vin, kycklingfond, rosmarin, oliver, smulade lagerblad, soja och grädde. Låt det koka i ca 10 minuter.

 

Servera med ris, pasta eller någon form av potatis. Jag föredrar att ha hasselbackspotatis till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback