Kreolsk gryta

En god och lättlagad gryta som passar perfekt som söndagsmiddag.

Ingredienser:
6 personer

900 g fläskfilé
4 kabanosser eller annan kryddig korv
3 gula lökar
2 röda paprikor
200 g syltlök
1 dl hackad ättiksgurka
2 dl svarta oliver
2 vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
paprikapulver
mejram
salt
peppar

Tillagning:
1. Skär fläskfilén och korven i bitar, ungefär centimeterstora.
2. Strimla paprika och ättiksgurka och hacka den gula löken.
3. Bryn fläskfilé- och korvbitarna i gryta med salt, peppar, paprikapulver och mejram efter smak.
4. Lägg i den gula löken och pressa ner vitlökarna i grytan och pudra sedan över mjölet.
5. Vänd ner paprika, syltlök, ättiksgruka och oliverna i grytan, och häll sedan på matlagningsgrädden.
6. Låt grytan puttra på svag värme några minuter. Smaka av!
Servera grytan med till exempel ris eller pressad potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback