Coco-popstårta

Detta är en supergod tårta som går hem hos alla (i alla fall alla som jag vet har smakat den:). Det är praktiskt att göra tårtan någon dag innan, men garneringen görs strax innan den serveras.

 

Ingredienser:

16-20 personer

Till bottnen:

8 äggvitor

4 dl strösocker

6 dl små coco-pops (hittas på hyllan med frukostflingor i matvarubutiken)

 

Till krämen

8 äggulor

2 dl strösocker

2 dl vispgrädde

2 msk vetemjöl

200 g smör

 

Till garnering

5 dl vispgrädde

färska bär eller riven choklad

 

Tillagning:

 

Bottnen

Sätt ugnen på 125°C. Vispa 4 äggvitor hårt i en bunke. Tillsätt 2 dl strösocker och vispa ytterligare. Vänd sedan ner 3 dl små coco-pops. Upprepa detta i en ny bunke till ytterligare en botten. Bred ut de två smeterna på vars en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 110 minuter.

 

Krämen

Blanda äggulorna, socker, grädde och vetemjöl i en kastrull. Låt blandningen sjuda tills den tjocknar. Rör långsamt under tiden så att den inte bränns vid i botten. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Låt svalna.

 

Tårtan

Lägg en av bottnarna på ett uppläggningsfat, bred ut krämen på bottnen och lägg sedan den andra bottnen ovanpå.

 

Garnering (strax innan servering):

Vispa grädden och bred över tårtan. Garnera med exempelvis färska bär eller riven choklad.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback