Coco-popstårta
Detta är en supergod tårta som går hem hos alla (i alla fall alla som jag vet har smakat den:). Det är praktiskt att göra tårtan någon dag innan, men garneringen görs strax innan den serveras.
Ingredienser:
16-20 personer
Till bottnen:
8 äggvitor
4 dl strösocker
6 dl små coco-pops (hittas på hyllan med frukostflingor i matvarubutiken)
Till krämen
8 äggulor
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
200 g smör
Till garnering
5 dl vispgrädde
färska bär eller riven choklad
Tillagning:
Bottnen
Sätt ugnen på 125°C. Vispa 4 äggvitor hårt i en bunke. Tillsätt 2 dl strösocker och vispa ytterligare. Vänd sedan ner 3 dl små coco-pops. Upprepa detta i en ny bunke till ytterligare en botten. Bred ut de två smeterna på vars en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 110 minuter.
Krämen
Blanda äggulorna, socker, grädde och vetemjöl i en kastrull. Låt blandningen sjuda tills den tjocknar. Rör långsamt under tiden så att den inte bränns vid i botten. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Låt svalna.
Tårtan
Lägg en av bottnarna på ett uppläggningsfat, bred ut krämen på bottnen och lägg sedan den andra bottnen ovanpå.
Garnering (strax innan servering):
Vispa grädden och bred över tårtan. Garnera med exempelvis färska bär eller riven choklad.